marți, 31 iulie 2018

Ne maturizam mai greu... sau niciodată!?

Cred cu tărie ca timpul ideal pentru a ne trai viața este MEREU.
Acum... traitul asta este perceput diferit de fiecare in parte...
... festivaluri de muzica, teatru, citit o carte sau dormit... fiecare trăiește cum vrea! 
Important e sa simțim ca trăim! 


Maturitatea nu este “instalată” pentru ca nu mai mergi la concerte sau festivaluri... sau pentru ca ești acru și acționezi fără sa îți mai pese de sentimentele celor din jurul tau. 

Se confunda un pic lucrurile: atentia fata de sine nu înseamnă egoism! Ajungi la maturitate când începi sa faci lucruri pentu tine și sa ai grija de corpul tau, de mintea ta și de sufletul tău; cand începi sa faci alegeri și sa iei decizii fara a mai simți nevoia aprobărilor și confirmărilor celorlalți! In schimb, egoismul, înseamnă sa crezi despre tine ca ești “buricul pământului” iar toți ceilalți trebuie sa roiască in jurul tau! 
Ca o paranteza, Pământul nu are buric (și bine ca nu are ca s-ar umple mereu de scame și jeg lăsat de oameni...) și nici nu cred ca ți-ar placea sa fii tu buricul pământului (din aceleași considerente).

Maturitatea înseamnă înțelepciune și un coeficient ceva mai crescut de inteligenta emoțională; înseamnă sa înveți din fiecare experiența avuta pana in prezent, sa fii mai empatic, mai înțelegător și mai tolerant... inseamnă sa accepți ca alți oameni pot avea păreri diferite fata de tine, dar nu ii face cu nimic mai mici sau mai neimportanți sau mai prosti... înseamnă sa lași frustrările și invidiile și sa te bucuri de reușitele oamenilor de lângă tine. 
Maturitate înseamnă sa spui omului direct in fata ce te deranjează... maturitate înseamnă sa comunici; maturitate înseamnă sa nu fii ipocrit, sa nu te ascunzi după un zâmbet fals, maturitate înseamnă sa fii real. 
Maturitate înseamnă sa accepți diferențele de opinii, sa îți spui punctul de vedere fără sa te agiti, fără sa te enervezi și fără sa înjuri... 

Maturitate înseamnă cu totul și cu totul altceva decât sa pozam in oameni ocupati mereu, importanți, cu responsabilitate mare și cu un loc de munca solicitant atât intelectual cât și fizic.

Maturitatea nu este dictata de ușurinta sau greutatea cu care ne câștigam banii, de lucrurile pe care ne cheltuim banii, de vacantele pe care le facem sau de job-ul avut. 

Maturitate înseamnă ceva mai mult decât sa NU mai razi mereu și sa NU te mai bucuri de lucrurile mărunte... înseamnă calitate umană ridicată și timp petrecut cu folos... si sa intelegi ca folosul acesta este, și el, diferit de la o persoana la alta și de la un moment la altul...

Maturitate înseamnă sa fii conștient ca ceea ce  îți face tie bine, altuia ar putea sa ii faca rău... și invers. 

Maturitate înseamnă sa conștientizezi ca exista N feluri de a-ți trai viața, și niciuna nu este mai corecta decât cealaltă! 

Un comentariu:

Faceți căutări pe acest blog