miercuri, 24 septembrie 2014

poti accepta un sfat de la un om nebun? DE CE ASTEPTI WEEKEND-UL SA TE POTI BUCURA DE VIATA???

Si ghici ce? Mi-am adus aminte zilele trecute de mine... si asa mi s-a facut un dor de mine...

Poate iti imaginezi ca sunt nebuna... da chiar sunt un pic... dar eu in nebunia mea iubesc soarele, florile, animalele, copiii si muzica... si le iubesc pe fiecare in egala masura si ma bucur de toate cat pot de mult. Le iubesc pentru ca sunt frumoase... le iubesc pentru ca pot fi transformate toate in arta... pentru ca sunt miraculoase... pentru ca transmit sentimente ce oamenii adulti nu le pot transmite niciodata, pentru ca te invaluie cu magie... pentru ca te fac sa visezi, iti dau ambitie si incredere, pentru ca te bucura si te inveselesc... le iubesc pentru ceea ce sunt eu si pentru ceea ce simt eu in prezenta lor... pentru ca toate au puterea sa ma faca sa uit de Rau si sa imi amintesca de Bun...
Oamenii nu ma inteleg, nu ma accepta, nu empatizeaza cu nevoile si atitudinile mele, nici nu tolereaza caracterul meu... este de inteles... toate sentimentele sunt reciproce... de-aia nici nu mai ma chinui sa ma schimb.
Azi spun stop! Imi spun stop mie ca m-am saturat sa traiesc pentru tine! De azi traiesc pentru mine si atat, iar daca tu nu iti doresti sa traiesti alaturi de mine este alegerea ta. eu de langa mine nu am cum sa plec... scuze... raman cu mine, cu gandurile mele, cu trairile mele, cu lacrimile mele, zambetele mele... cam atat... raman eu si soarele, eu si florile, eu si animalele, eu si copiii, eu si muzica... doar eu si bucuria. Nu ai ce cauta in bula mea de aer... nu-mi respira aerul ca este contaminat cu serotonina... nu mi-as dori sa te imbolnavesti si tu de bucuria de-a trai! lasa-ma doar pe mine sa sufar de zambete si rasete... ok?
Un singur sfat iti mai dau... Traieste pentru tine.... vorbeste despre tine, vorbeste despre pasiunile tale, despre sentimentele tale, despre visele si dorintele tale... vorbeste despre lucrurile frumoase din viata ta... Nu iti pare uneori ca e luni cand de fapt e joi? Asai ca trece timpul repede? De ce sa iti ocupi timpul cu nimicuri? cu suparari? cu criticarea altora? ce treaba ai tu cu viata lor? daca ei sunt nefericiti de ce iti faci de lucru cu ei? daca ei sunt nenorociti de ce sa vorbesti de niste nenorociti cand poti sa te uiti pe geam si sa vezi iarba, muntii, copacii, viata care este un miracol?
De ce sa astepti weekend-ul ca sa te bucuri de viata... bucura-te in fiecare zi, pentru ca in fiecare zi traiesti, nu numai sambata si duminica... ocupa-ti timpul liber, alearga prin ploaie nu mai fugii de ea, zambeste nu te intrista, ... poti face atat de multe... nu mai numara atat banii aia nenorociti... nu conteaza numarul lor decat la alegerea unei vacante... nu numaratul lor te face fericit ci ceea ce faci cu ei... fa-ti cadouri frumoase din banii aia... nu-i mai numara...
Fa bucurii marunte. o sa fi rasplatit chiar daca nu de aceeasi persoana. faci bine se intoarce bine, dar nu de la persoana careia i-ai facut bine... incearca sa eviti dezamagirile si remuscarile, incearca sa te bucuri de tot ce te inconjoara. Bucura-te de fiecare moment si de fiecare persoana care iti iese in cale. De la toti poti invata cate ceva, de ce sa nu-i lasi sa te invete?
M-am intors, pentru ca imi era dor de mine! mi-era dor sa am incredere in mine, mi-era dor sa-mi pot fixa scopuri, mi-era dor sa imi doresc ceva, mi-era dor sa lucrez avand ceva important ca rezultat urmarit. E frumos sa ai o siguranta
Mi se intampla lucruri bune in viata pentru ca imi incarc timpul cu ele! Pentru ca le acord importanta, pentru ca ocolesc obstacolele si tintesc sus! Ai incredere in tine! Si tu poti sa faci acelasi lucru! Priveste in tine, in sufletul tau si mergi mai departe!

Tine minte Soarele apune in fiecare seara dar rasare din nou in fiecare dimineata... uneori sraluceste alteori e ascuns total de nori... exact ca noi... nu putem stralucii mereu dar si cand stralucim putem provoca arsuri...;)

Un comentariu:

Faceți căutări pe acest blog