miercuri, 14 septembrie 2011

viata noastra... buna, rea... schimbandu-se la fiecare adiere de vant...

       Stateam in carapacea mea, bucurandu-ma de fiecare moment al vietii, de fiecare ocazie aparuta pe poteca mea. Simteam soarele cum imi intra sub piele, simteam iubire in jurul meu, simteam placerea de a fii in viata, veselia si bucuria cu care trupul si sufletul meu se obisnuise... credeam ca nu am sa mai ies niciodata din aceea stare de placere absoluta in care corpul meu se scalda fara nici un pic de remuscare... incepusem sa prind incredere in mine si incepusem sa cred ca nimic nu ma va mai face sa sufar... ca nimic rau nu mi se va mai putea intampla...  Credeam pentru prima data ca sunt capabila sa fac orice... credeam ca sunt puternica; pentru prima oara dupa un tren lung de amaraciune simteam cum sunt stapana pe situatie, pe viata mea... eram sigura ca voi reusi in tot ce-mi voi propune... eram sigura ca totul va decurge conform planului... dar ....


       Dar ca orice poveste reala... se termina prost... pentru ca viata nu e un basm... pentru ca viata reala nu se termina cu: "Si-au trait fericiti pana la adanci batraneti" din momentul casatoriei... iar in viata reala nu sunt printi si printese... in viata reala nu e mereu soare care sa te mangaie cand esti trist... in viata reala pietrele nu vorbesc... nici macar animalele... pentru ca in viata reala femeile nu sunt acele printese umile, gingase si indragostite, dispuse sa faca orice pentru printul lor... pentru ca in viata reala barbatii nu sunt acei printi indragostiti care isi risca viata si intreaga bogatie pentru femeia iubita... Offf, cat pot sa-i urasc in aceste clipe pe toti scriitorii copilariei mele... Offf, cat pot sa-i urasc, pentru ca ei au scris doar idealul absolut... pentru ca ei au scris doar zambete... pentru ca pana la sfarsit toata lumea era implinita... pentru ca oamenii rai tot timpul erau rai... dar erau infranti de fortele binelui... offf, cat pot sa-i urasc pentru ca am crescut cu ideea ca soarele rasare si ramane acolo... cand in realitate... soarele rasare si apune mereu...  Offf, cat pot sa-i urasc, in aceste momente.... 

       De ce spunem ca iubirea e buna dar mancarea de la McDonalds nu??? Daca e adevarat... de ce dupa macarea proasta de la un fast food ne putem ridica, aduna si merge mai departe fara nici un fel de schimbare in subconstientul nostru, dar dupa o lovitura a dragostei suntem pierduti, debusolati... aproape ca nu mai gasim drumul spre casa?... de ce ratacim ca nalucile in noapte in momentul in care o persoana ne greseste?... de ce acela care primeste lovitura duce tot greul iar cel care provoaca suferinta e bine in mlastina lui plina de serpi si jigodii?...
        Dupa cum spuneam ... povestile reale nu se termina la nunta... povestile reale, abia atunci incep... si cum pot fii unii oameni atat de caraghiosi incat sa creada ca pot sterge cu buretele greselile enorme pe care le-au facut... cum pot crede ca se pot intoarce acasa iar toti celilalti care au suferit din cauza lor ii vor astepta cu bratele deschise, zambetul pe buze ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat...

3 comentarii:

  1. foarte fain scris.. nu am timp sa comentez acum dar diseara voi face o scurta analiza..
    Ti-am scris acest comment pentru a ma simti oarecum obligat diseara sa intru si sa-ti scriu opinia-mi cu cele relatate mai sus!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii piesa aia de la vama veche.. scrisoare catre fat frumos?! :D Eu o ascult acuma si ma uit cu stupoare la ceas.. 23:23.. si ti-am promis un comment de dimineata.. parca era nu stiu ce chestie de comentat si nu puteam sa o fac atunci..
    Un singur lucru-ti spun: continua sa gandesti asa si viata nu ti se va schimba! In loc sa privesti toate lcrurile negative, uita-te si da-le atentie celor pozitive. Chiar daca nu se intampla pentru tine special, uita-te la un porumbel cand vine sa manance frimiturile aruncate de tine.. si cum se bate el cu vrabiutele pentru bucatile mai mari..
    Uita-te dimineata pe geam (daca stai la bloc) si ai sa vezi mai multi caini decat oameni..
    Uita-te la cer intr-o zi senina.. si uita-te fix la cer.. incearca sa iti fixezi imaginea pe cer si sa vezi doar albastrul acela.. si ai sa ametesti cand vezi infinitul!
    Nu trebuie sa ii urasti pe scriitorii copilariei.. cine te-a pus sa le asculti povestile? Nu ti le-au impus ei.. prin povestile lor scriitorii iti ofera o dovada foarte clara ca mereu exista ceva stralucit.. ceva ideal.. un ideal pe care ai sa-l intalnesti daca-l cauti! Mereu gasesti ceva daca e sa cauti.. dar nu mereu cauti ceea ce gasesti, asta-i drept!
    Pana la urma viata si experientele intampinate in anii care-i avem aici pe pamant pot fi puse intr-un joc de cuvinte.. iar ca si tema, defineste tu acest joc de cuvinte! :)
    :)) Sar de la un alineat la altul.. :)) Iubirea e buna dar mancarea de la McDonalds nu.. :)))) Pai mno.. ce sa-ti spun.. iubirea e naturala.. si cu asta am spus totul! Oricum totul este foarte greu si te termina cand e facut in grup.. toate ideile tale bune nu se aplica pentru ca majoritatea decide ca nu-s idei bune.. si pe tine te enerveaza!
    Asa si cu iubirea.. daca tu iubesti si atat, e super ok.. daca cel pe care-l iubesti afla de sentimentele tale, atunci incepe partea nasoala.. sunteti 2 implicati in acea "situatie".. si e nasol! Dar gandeste-te ca fara un el nu veti fi cuplu! Si crede-ma singuratatea-i cea mai mare pedeapsa pe care o poate indura un om! Ai prieteni? Uita de ei! Prietenii vin si trec.. o mana de oameni va ramane langa tine atunci cand iti va fi greu.. asta daca nu le e si lor greu! Iar daca si lor le va fi greu, persoana iubita va fi acolo!
    La fel si parintii, si fratii, si ei vor fi acolo! Sunt persoanele ce te iubesc cu adevarat!
    Stiu.. vorbesc precum un mos.. am par alb dar nu ma consider asa! Nici macar cu experienta nu-s.. dar am o parere si nu-mi e frica sa o expun!
    Inca o bere si somn! Si voi dormi fericit caci astazi am mai indeplinit o promisiune!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc pentru incurajare si pentru ca ai vorbit sincer! multumesc si pentru faptul ca mi-ai dat un raspus la cele gandite de mine si ulterior de tine... e un lucru foarte important pentru mine!:)

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog