sâmbătă, 2 iulie 2011

Începem o nouă etapă...

Vreau să încep această nouă etapă a vieții cu optimism... vreau ca lucrurile de acum înainte să fie mai ușoare sau cel puțin un pic mai ușoare... sau măcar să am mai multă forță să trec prin ele cu capul sus... nu mai vreau să mai trec niciodata prin ce am trecut în ultimii 3 sau 4 ani de zile... chiar au fost cei mai urâți...
Cineva, odata, mi-a spus ca prietenii adevarati se ofera trup si suflet fara sa astepte nimic în schimb... așa este... eu nu stiu daca m-am oferit trupeste tuturor prietenilor mei... dar sufletește mai mult decât în totalitate... am fost capabilă sa îmi dau tot sufletul... m-am consumat încet, încet, singură în mine, pentru problemele altora... niciodata nu am vrut să arăt că sunt, si eu, un pic distrusă... am încercat mereu ca eu să fiu aia puternică, am vrut să fiu eu cea care sunt stabilă, imparțială, mereu cu poftă de viață! Când vedeam un om plângând singurul lucru care mi-l doream era să-l vad din nou râzând... și toate treburile astea au rupt încetul cu încetul câte o parte din mine... am devenit ceea ce eram până mai ieri... fantoma din umbră un suflet practic mort... o persoană care nu-și dorea decât un singur lucru... să fie ascultată...

Mi-am dat bucățele din suflet și am primit prea puțin în schimb... la un moment dat îmi terminasem tot sufletul... mai rămăseseră doar micile bucățele primite în schimb de la anumite persoane foarte importante întâlnite în viața mea... mă obișnuisem să ofer și apoi am început să redistribui inclusiv bucățelele făcute cadou... într-un final rămăsesem goală... goală... iar apoi am început să vad doar în alb și în negru... pentru că sufletul te face să vezi culorile... iar apoi am început să văd doar negru... m-am transformat într-o persoană rece... sigurele bucățele de suflet pe care le mai primeam erau de la prietenul meu... doar că bucățelele lui erau condiționate... începusem să le dau și pe alea iar apoi practic furam bucățelele lui pentru a supraviețui... iar el știa... începusem să critic... începusem să vad doar lucrurile rele... începusem să nu mai percep decât pericol, răutate, invidie, egoism... iar la un moment dat mi-am spus „M-am transformat într-un monstru” iar apoi am început să caut în fiecare persoană ceva roz... ceva bun... mi-a fost greu dar am reușit... încet, încet o să-mi revin...trebuie să-mi revin!!!

Vreau ca acest nou început să însemne o nouă viață sufletească... trei ani mi-am dorit un singur lucru... să mă întorc de unde am venit... trei ani de zile m-am chinuit sa gesesc greșeli din comportamentul meu... mereu m-am învinuit în subconștientul meu pentru tot ce mi s-a întamplat... pentru tot ce am pierdut... uneori nu am gasit răspunsuri și le-am inventat... am ajuns să mă urăsc... am fost singura persoană care am urât-o vreo dată... am început sa îmi pierd încrederea în mine încetul cu încetul... am început să-mi plâng singură de milă, noaptea târziu... știam că niciodata nimeni nu mă va înțelege... pentru că eu apar într-un grup ca și cum trăiesc încă într-un glob de cristal... pentru că așa m-am făcut înțeleasă în jurul meu... pentru că nimeni nu crede că am probleme... pentru că toți cred despre mine că nu am nici un stres... pentru că toți cred ca am tot ce-mi doresc, si sunt fericită și sunt veselă...

Vreau ca acest nou început pentru mine să schimbe totul... trei ani de zile m-am chinuit să îmi revin, să fiu din nou persoana de acum 3 ani... vroiam să mă întorc în timp, vroiam să am din nou aceeași prieteni... vroiam să am din nou aceleași activități... acum mi-am dat seama... un nou început... trebuie să merg mai departe... trebuie să uit ce a fost...și chiar dacă sunt sigură că vor mai exista nopți în care să mă trezesc plângând de dorul unor persoane o să merg mai departe... o să îm revin, o să fiu din nou optimistă și o să încep să am din nou încredere în mine... și vreau să reușesc chiar daca va însemna să mai pierd încă o duzină de prieteni...

6 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci "Ana-Banana" :) Am citit pe sarite blogul tau caci sunt obosit.. imi pare rau ca l-am descoperit atat de tarziu!
    Ai ganduri si idei si de toate.. si un fel de a fi.. un fel de a fi al tau, pe care-l tii ascuns, ce ma fac sa zic: wow!
    Spuneam ca doresc sa afirm.. dar wow nu e afirmatie :)
    Nici nu ai idee cat de mult seamana gandirea ta cu gandirea mea! Ar fi suficient sa-ti explic poza de profil de pe facebookul de pe perete :))
    Nu cu mult timp in urma analizam tot ce se intampla in jurul meu.. astfel descoperisem ca pe bulevardul victoriei in Brasov se afla mai multi caini decat oameni in jurul orei 8 dimineata..
    descoperisem ca pe strada circula mai multe femei machiate decat femei nemachiate.. si am facut si un pariu pe chestia asta! Am descoperit lumea ce ne inconjoara fara sa citesc pe google despre ea! Ceea ce este un lucru bun!
    Mie mi-ar trebui un tandem si renunt la tot! Dar ca sa ajung sa am un tandem.. deja deviez de la subiect :))
    O seara cat mai deosebita iti urez!~ Si o rugaminte am: poate nu postezi commentul ca mno :)) e lung si offtopic :P
    O intrebare mai am: de ce vrei sa calatoresti prin lume?! Eu am calatorit prin jurul Brasovului pe bicicleta.. si inca nu am reusit sa ajung prin toate coltisoarele judetului.. si am o gramada de povesti de spus! Sunt o multime de lucruri frumoase ce le are si tarisoara noastra.. chiar de-i mica.. chiar de-i saraca! Doar lumea de la oras mi s-a parut rea si agitata! Daca mergi in localitatile limitrofe o sa vezi despre ce vorbesc :) Poate facem odata o drumetie! Aaah.. si sa nu mai vorbim de munti.. domeniul meu :))
    Ai grija de tine hey si weekend placut!
    O sa mai revin cu commenturi daca nu te deranjeaza.. nu e niciun fel de declaratie de dragoste sa stii :) Doar.. esti printre putinele persoane ce gandesc asa! Mai am o prietena (nu doar cunoscuta) :) Care-i nascuta in aceeasi zi cu mine.. ce are mentalitatea ta dar va pleca in Franta in toamna :D

    RăspundețiȘtergere
  3. It is allways wise to look ahead but difficult to look farther than you can see..
    "allways" e cu un singur l (always) :) Oricum mi-a placut.. "farther" - corect in context, in loc de "further" cum ar fi pus majoritatea! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos pentru observatie Anonim... nu am remarcat pana acum si o sa modific pentru tine..:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru celalalt anonim...:D multumesc frumos pentru gandurile frumoase pe care mi le-ai transmis, chiar daca nu te cunosc, observ ca esti o persoana interesanta! Cat despre rugamintea ta de a nu-ti posta comm, imi pare rau... am setat acest blog sa publice direct comm, pentru ca nu vreau sa sterg nimic... aici e un "drum public"... sti tu, toata lumea isi spune parerea... indiferent ca e una buna sau rea :) Multumesc inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  6. De cand cu posibilitatea de a fi anonim, mai multi pot fi doar unul si invers :)
    Nu-ti pierde timpul cu copilarii d-astea ca-s lucuri mai importante de facut! Da-i fuguta sa vezi o capra neagra, o floare de colt! Si apoi spune cum ti s-a parut pe acest drum public :)
    Garantez ca vei avea atat de multe de spus, insa vei avea atat de putine cuvinte prin care sa-ti exprimi gandurile :)
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog